Na zijn terugkeer van een zeer succesvolle lezingenrondreis door de Verenigde Staten, in 1868 en 1869, treedt Charles Dickens nu wéér, en met veel plezier, op als lezer uit eigen werk. Met zijn passie voor toneelspelen kunnen wij hem geen ‘voorlezer’ noemen, want de heer Dickens brengt op geheel eigen wijze zijn personages werkelijk tot leven. Charles Dickens geeft toelichtingen over het ontstaan van zijn feuilletons en boeken en hij laat zijn toehoorders delen in zijn eigen emoties ten aanzien van zijn personages. Ook verstrekt hij soms enige inlichtingen over de verbinding tussen de inhoud van zijn romans en zijn persoonlijke ervaringen.

Charles Dickens heeft al vanaf zijn jeugd veel vreugde beleefd aan voorstellingen met de Laterna Magica. Al tijdens zijn leven werden in toverlantaarnvoorstellingen glasplaten met afbeeldingen uit zijn werken vertoond. (o.a. de Christmas Carol  in 1857, en met Dickens' uitdrukkelijke schriftelijke toestemming werd in december 1862 de Haunted Man vertoond bij het Royal Polytechnic Institute in Londen, waarvoor prof. J.H. Pepper een tot op de dag van vandaag beroemde optische illusie van een geestverschijning creëerde). Bij de voorstellingen van het Dickenstheater is een bijzondere combinatie mogelijk gemaakt. Het publiek kan namelijk tijdens de verhalen óók nog genieten van originele toverlantaarnplaten.

Aanwezig zijn bij een optreden van de wereldberoemde schrijver Charles Dickens is een unieke kans.

Het Dickenstheater Laren geeft besloten voorstellingen voor groepen van organisaties, vieringen van verjaardagen en jubilea. 

Hebt u iets te vieren? Een jubileum, een verjaardag of een kroonjaar? Misschien wilt u uw gasten een culturele verrassing aanbieden. Of met medewerkers van uw bedrijf een middag of avond doorbrengen in Victoriaanse stijl. Dan kunt u met uw eigen gezelschap in het Dickenstheater in Laren een besloten voorstelling beleven.

Er zijn maximaal 30 plaatsen. Datum, tijd van aanvang en de inhoud van het programma vindt in overleg plaats.

 

Bij een korte voorstelling van anderhalf uur komt het publiek meestal na de lunch of voorafgaand aan een high tea of borrel of diner.

Bij de langere voorstelling van ruim 2 uur is er een pauze met koffie, thee, sap, water, koekjes.

 

Dickens en De Krekel bij het Haardvuur Foto Yvonne Verburg

Introductie Dickens in Parijs Foto Sime Eskinja

 

Dickens in het licht van de toverlantaarn is een theatervoorstelling van Else Flim Productions:

Aad Kok - Charles Dickens-acteur en historisch researcher, lid Magic Lantern Society London en MLS USA&Canada, lid van The Dickens Fellowship. 

Else Flim - Schrijver/dramaturg, regisseur, vertaler Dickensteksten, lid Magic Lantern Society London en MLS USA&Canada, lid Auteursbond, lid van The Dickens Fellowship.

 

Voor informatie over de voorstellingen zie de link "Info besloten voorstellingen".

De voorstellingen in het Dickenstheater zijn in het Nederlands. Voor kinderen zijn deze verhalen niet geschikt.

Het Dickenstheater kan ook een Engelstalige voorstelling van circa 2 uur aanbieden.

Voor meer informatie over honoraria en het soort voorstellingen van circa 2 uur met pauze, een kerstvoorstelling van 2½ uur of een korte voorstelling zonder pauze: dickens@ziggo.nl  

Repertoire Dickenstheater: zie de link "repertoire" hiernaast.

 

 Wilt u nu even kijken naar het Dickenstheater in Victoriaanse tijd? Geniet u dan van deze mooie videoproductie gemaakt door My inner Victorian:

click logo:  Dickens in het licht van de toverlantaarn