Dickens Links:

David Perdue heeft een zeer uitgebreide en bijzonder complete en interessante Dickens-site.

Dickens Fellowship in Nederland, voluit The Haarlem Branch no. 142 of the Dickens Fellowship.

Victorian Web is een site met een uitgebreid aanbod van Victoriaanse highlights, waaronder natuurlijk ook Dickens.

Dickens Kabinet Bezoek het Dickens Kabinet (museum) in de Walstraat 20, Deventer Open: iedere zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op afspraak zijn er ook rondleidingen van ca. 1 uur voor groepen door Ojon van Strijland of Emmy Strik, de oprichtster van het jaarlijkse Dickens Festijn: 0653670798  De kosten voor een rondleiding zijn 5 per persoon.

My Inner Victorian (ondertitel: Een respectabel blog over de 19e eeuw) is een website met interessante goed gedocumenteerde artikelen over uiteenlopende zaken in de victoriaanse tijd, zoals wetenschappelijke, culturele en technische ontwikkelingen. Dit blog behaalde in 2019 - samen met het Anne Frank Huis - de gedeelde tweede plaats bij de Geschiedenis Online Prijs.

Magic Lantern Links:

Luikerwaal en Toverlantaarn zijn Nederlandse sites met een grondige en uitgebreide informatie over toverlantaarns en glasplaten waar wereldwijd naar wordt verwezen.

Toverlantaarn Museum Heiloo en ToverlantaarnMuseum Scheveningen bieden de gelegenheid om in Nederland een grote verzameling toverlantaarns te bekijken.

Lucerna is een site van een aantal samenwerkende universiteiten (o.a. Trier, Utrecht, Brighton, Indiana) en The Magic Lantern Society waarop een overzicht van alle bekende en waar mogelijk (nog) beschikbare toverlantaarnplaten wordt gepresenteerd.

Onze Links:

Else Flim: schrijver, dramaturg, programmamaker.

 

 homepage